سه‌شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳

وزیر ارشاد:

هیچ «سندی» وحی منزل نیست/ «تکثر اقدامات» اهمیت ندارد بلکه «ثمربخش بودن» آنها حائز اهمیت است

تشییع مهدی مسعودشاهی 26 اسفند 1403؛ سید عباس صالحی

سینماپرس: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید به اقدامات متناسب و موثر بیندیشیم نه اقدامات متکثری که قابلیت اجرایی شدن را ندارند، گفت: تقریبا بیش از نیمی از مسائل کشور مشترک هستند و بحث‌های استانی و ملی تا حد زیادی همگرایی دارند.

به گزارش سینماپرس، سیدعباس صالحی در هشتصد و چهل و چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور که روز سه‌شنبه با حضور هیات رئیسه شورای فرهنگ عمومی استان‌های سمنان و خراسان شمالی به شکل مجازی و به منظور رونمایی از نقشه مهندسی فرهنگی این دو استان برگزار شد، اظهار داشت: نقشه مهندسی فرهنگی استانی در حال رسیدن به ایستگاه‌های پایانی است و تقریبا تا پایان امسال تمام استان‌ها را دربر خواهد گرفت.

به دنبال ارائه توضیحاتی از سوی حجج‌الاسلام مرتضی مطیعی و رضا نوری نمایندگان مقام معظم رهبری در استان‌های سمنان و خراسان شمالی و مسوولان استانی در مورد برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی‌ این استان‌ها، وزیر فرهنگ تصریح کرد: تدوین نقشه مهندسی فرهنگی موجب شده در هر استان مباحثات مساله محور برای حل چالش‌ها شکل گیرد.

او افزود: این نقشه و سند فرصتی را برای گفت‌وگوهایی درمورد مسائل فرهنگی_اجتماعی استان‌ها فراهم کرده است که برکات خاص خود را دارد چراکه گاهی اوقات دغدغه‌ها مطرح‌ می‌شود اما تبدیل به گفت‌وگوهای کارشناسی و پژوهش‌ محور نمی‌شود.

صالحی با بیان اینکه این پیشینه و پشتیبانه اهمیت خاص خود را خواهد داشت، تصریح کرد: باید توجه داشت این اسناد برای اجرایی شدن نوشته می‌شوند که برای دست‌یابی به این منظور باید به برخی شاخص‌ها توجه کرد.

وی افزود: مساله‌شناسی صحیح را می‌توان اولین شاخص در این مسیر دانست؛ البته زمانی که گفت‌وگوها برای تحقق این نقشه صورت می‌پذیرد مساله شناسی رخ داده است اما هیچ سندی وحی منزل نیست و احیانا این امکان وجود دارد که در آن تغییراتی ایجاد شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به شاخص دوم در این مسیر اشاره کرد و گفت: اقدامات متناسب و موثر نیز اهمیت دارد؛ سندی می‌تواند راه‌گشا باشد که اقدامات موثر و صحیح در آن پیش ‌بینی شده باشد؛ باید توجه داشت تکثر اقدامات اهمیت ندارد بلکه ثمربخش بودن آنها حائز اهمیت است.

صالحی ادامه داد: گاهی اینگونه تصور می‌شود که هرمیزان تعداد اقداماتِ درنظر گرفته شده در سندها بیشتر باشد نتیجه مطلوب‌تری حاصل می‌شود درحالیکه اقدامات کمتری که عملیاتی شوند نسبت به اقدامات زیادی که اجرایی نشوند ارزش بیشتری دارند.

وی با بیان اینکه باید به اقدامات متناسب و موثر بیندیشیم نه اقدامات متکثری که قابلیت اجرایی شدن را ندارند، افزود: شاخص دیگر به انتخاب دستگاه مسئول مربوط می‌شود، باید بهترین مجموعه را برگزینیم؛ گاهی اوقات در این قسمت گزینش دقیقی صورت نمی‌گیرد که تبعات خاص خود را درپی دارد.

صالحی هم‌افزایی دستگاهی را شاخص چهارم در این مسیر دانست و تصریح کرد: دستگاه‌های همکار باید با دقت انتخاب شوند و برای حل چالش‌ها همراهیِ دلسوزانه داشته باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مساله دیگر نظارت و پی‌گیری است که معمولا در سندها درنظر گرفته شده است؛ بخشی از این نظارت، استانی و برخی مرکزی است.

صالحی با بیان اینکه تقریبا بیش از نیمی از مسائل کشور مشترک هستند و بحث‌های استانی و ملی تا حد زیادی همگرایی دارند، تصریح کرد: در مسائل مشترک استانی و ملی باید درنظر گرفت چگونه می‌توان از ظرفیت استانی و ملی برای حل مسائل بهره برد که در این موارد به قرارگاه‌ مرکزی هدایت و نظارت در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور نیاز داریم. ‌

بررسی روزها و مناسبت‌های پیشنهادی تقویم و تعیین نمایندگان شورای فرهنگ عمومی کشور در شوراهای فرهنگ عمومی استان‌ها نیز در دستور کار هشتصد و چهل و چهارمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور قرار داشت و اعضا به بحث و تبادل‌نظر درمورد آن پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.